Adana Karatepe Antik Kral Asi Tava

Antik bir sınır kalesinin kapılarını giriş noktalarını vurgulama ve bu girişlerdeki eserleri koruma amacıyla inşa edilen saçaklar 1957 yılında turgut cansever tarafından tasarlanmıştır. Ben kral asativatas ben adana ovası nın kralıyım.

Http Arkeologlardernegi Org Wp Content Uploads 2014 02 C4 B0dol 9 Pdf

Içinde yaşaması için karatepe de bulup çıkardığı m ö 8 yy.

Adana karatepe antik kral asi tava. Karatepe aslantaş açık hava müzesi son hitit dönemine rastlayan mö 8 inci yüzyılda kendisini bölge hükümdarı olarak tanıtan asativata tarafından kuzeyden gelecek saldırılara karşı bir sınır kalesi olarak yaptırılan yerdir. çambel in yöredeki çalışmalarına geçmeden kral asativatas a kulak verelim. Da yaşayan barışçı kral asitayandas asativatas gibi kolları sıvıyor.

Karatepe aslanta ge h t t kales azataw taya. Türkiye nin ilk açık hava müzesi karetepe aslantaş açık hava müzesi mimar franco minissi ve turgut cansever tarafından tasarlanmış. Karatepe osmaniye ili kadirli ilçesi sınırları içerisinde bulunan mö 8.

Yüzyılda geç hitit çağı nda hitit kralı asivatas tarafından kuzeyden gelecek saldırılara karşı bir sınır kalesi olarak kurdurduğu asitivada aslanta karatepe kalesi nin çevresi günümüzde açıkhava müzesi dir. 1957 yılında yapımına başlanan ve 1961 de tamamlanan müze türk modern mimarisininde brütalist anlayışın örneklerinden biri. Kısa adı kavak olan kadirli eğitim ve kültür vakfı karatepe nin unesco dünya mirası listesi ne alınması için başlatılan çalışma kapsamında karatepeaslantaş ın tarihçesi ve.

Bossert başkanlığında kazı çalışmalarına başlanmıştır. Y zy lda yani ge hitit a nda kendisini adana ovas h k mdar olarak tan tan asatiwata taraf ndan kuzeydeki vah i kavimlere kar bir s n r kalesi olarak kurulmu asativadaya diye adland r lm t r. 1946 yılında alman arkeolog prof.

Karatepe adana nın yaklaşık 135 km doğusunda osmaniye iline 25 km. Karatepe açıkhava müzesi adana nın kadirli ilçesinde yer alan ve geç hitit dönemine ait buluntuların sergilendiği ve korunduğu bir kompleks niteliğindedir.

Https Kvmgm Ktb Gov Tr Eklenti 73587 41kazi1pdf Pdf 0

Https Osmaniye Meb Gov Tr Meb Iys Dosyalar 2020 02 11101447 Sehrimizosmaniye Pdf

3 Bin Yillik Duvar Kabartmasinda Cig Kofte Ve Marul Cikti Sanliurfa

Karatepe Aslantas Acik Hava Muzesi Sayfa 2 Osmaniye Ticaret Ve Sanayi Odasi

Https Dokumen Pub Download Adan Zye Asur 9789944143226 Html

20 En Iyi Gezip Gorduklerim Goruntusu 2020 Tarih Eski Evler Goller

Karatepe Instagram Posts Photos And Videos Picuki Com

Hitit Kralinin 3 Bin Yil Once Yedigi Sey Sasirtti

Http Arkeologlardernegi Org Wp Content Uploads 2014 02 C4 B0dol 9 Pdf

Leave a Reply