Adana Antik Ketleri

Kadirli ceyhan ve kozan ilçe sınırlarının kesiştiği yerde kozan sınırları içerisinde bulunmaktadır. Yumurtalık ayaş ilçesi yakınındaki antik bir kent kalıntısıdır.

Misis Antik Kenti

Anavarza dilekkaya anavarza antik kilikya da roma imparatorluğu döneminde caesarea ad anabarsum olarak anılan yer adana ili kozan ilçesi nin 28 km.

Adana antik ketleri. Antik kilikia nın önemli kentlerinden olan mallos un dini merkezi olan magarsos tapınaklarıyla tanınmış özellikle büyük iskender in dua ettiği athena tapınağı ile ün kazanmıştır. Misis antik kenti adana da ceyhan nehri kenarında bulunan ikinci bir geçit özelliği taşıyan misis antik kenti aynı zamanda ipek yolu üzerinde bulunmaktadır. ücretsiz olarak sunulan ekspertiz hizmetlerimiz ile sizi hiç yormadan elinizde bulunan antika eşyalarınızı değerinde satın alan adana antika eşya alan yerler arasında yer alan saraç antik tecrübeli çalışmaları ile memnuniyet oluşturan hizmetler sunmaktadır bu alanda elinizde olan antika ahşap objeler cam objeler kitaplar mobilyalar mücevherler müzik aletleri paralar.

Bültenlerimize üye olmak için e posta adresinizi girin üye ol. Antik kentin tarihi neolitik çağ da başlamaktadır ve söylenilenlere göre bu antik kenti truva kahramanlarından biri olan mopsos kurmuştur. Adana antik kentler tarihi çok eski çağlara dayanır ve tarih bakımından zenginliğe sahiptir kalesi su kemerleri tarihi kalıntılar tapınaklar aradığınız eskiye ait herşeyi burada barındırmaktadır.

6000 işaret eden en eski yerleşim yerlerinden biridir. Adana tepebağ höyüğü ile neolitik dönemi m ö. Uzaklıktaki örenyerinde hitit roma ve bizans dönemi eserleri yer almaktadır.

Trt avaz 13 692 views. Adana antik kentleri akdeniz bölgesi anavarza dilekkaya ören yeri anavarza. Adana nın sahil ilçesi karataş ta dört direkli mevkiindedir.

Adana gezi rehberi adan adana nın mevcut turizm potansiyeline bakıldığında turistik ne arıyorsunuz. Sumbas veya kesik suyunun ceyhan ırmağı ile birleştiği yerin 8 km. Adana daki antik kentler misis antik kenti adana türkiye misis bölgesinde yapılan kazılarda osmanlı bizans arap ve roma çağlarına ağıt kültür katlarına rastlanmış ne yazık ki sadece müzedeki mozaikler ile bir kaç tarihi eser ve eski zamanlara uzanan öyküsü ile misis köprüsü günümüze kadar ulaşabilmiştir.

Anavarza antik kenti adana dünya mirası türkiye trt avaz duration. Anasayfa adana antik kentler. şar antik kent inde tufanbeyli ilçesi nin kuzey ucunda kayseri il hudutlarına birkaç km.

Adana antik kentler tweet. Antik kilikya bölgesinin en önemli şehirlerinden biri olan adana adını gök tanrısı uranüs ün oğlu adanus tan almış coğrafi konumu nedeni ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Antik Kentler

Anavarza Antik Kenti Ile Tarihe Yolculuk

Adanadan Biz Anavarza Antik Kenti

Turkiye Nin Ikinci Efes I Anavarza Antik Kent

Anavarza Oren Yeri Kultur Portali

Sar Antik Kenti Kozanbilgi Net

Anavarza Antik Kenti Ile Tarihe Yolculuk

Adana Misis Mopsuhestia Antik Kent Biadana Com

Adana Da Magarsus Antik Kenti Tiyatrosu Ortaya Cikiyor Arkeofili

Leave a Reply