Adana Antik çağ

Adana nın tarihçesi 3 000 yıl kadar öncesine dayanmaktadır. Misis antik kenti adana da ceyhan nehri kenarında bulunan ikinci bir geçit özelliği taşıyan misis antik kenti aynı zamanda ipek yolu üzerinde bulunmaktadır.

Anavarza Antik Kenti Adana Baska Askla Yasanan Bambaska Sehiradana Baska Askla Yasanan Bambaska Sehir

Adana da tarihi ipek yolu üzerinde bulunan ve roma döneminin önemli şehirleri arasında yer alan 7 bin yıllık geçmişe sahip misis antik kenti nin kazı çalışmaları ve restorasyonlarla cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor.

Adana antik çağ. ölümsüzlük şehri misis projesi tarihi kentler birliği tarafından proje dalında birincilik süreklilik ödülü ve başarı ödülüne de layık görülürken antik kentte 45 gün süren sonbahar kazısının sona erdi. Sözcü den edinilen bilgilere göre. Milyoner kenan imirzalıoğlu nun sunumuyla bu akşam atv de yayınlanan kim milyoner olmak ister de yarışmacıya yöneltilen antik çağ ın yedi harikası ndan hangi ikisinin kalıntıları günümüzde türkiye sınırları içerisindedir.

Her ne kadar bu bitiş tarihi erken orta çağ büyük oranda göreceli olsa da çoğu batılı akademisyenler batı roma imparatorluğu nun 476 daki çöküşünü antik avrupa tarihinin geleneksel olarak kabul. Yüreğir belediye başkanı fatih mehmet kocaispir roma. Sorusu merak konusu oldu.

Adana da 7 bin yıllık geçmişi gün yüzüne çıkartan ve 8 yıldır devam eden misis antik kenti ndeki sonbahar kazısı sona erdi. Adana da 7 bin yıllık geçmişi gün yüzüne çıkartan ve sekiz yıldır devam eden misis antik kenti ndeki sonbahar kazısı sona erdi. Misis antik kenti cazibe merkezi haline getiriliyor adana da tarihi ipek yolu üzerinde bulunan ve roma döneminin önemli şehirleri arasında yer alan 7 bin yıllık geçmişe sahip misis antik.

Arkeologların taş bir duvar ve bir şehir merkezi buldukları tepebağ höyüğü neolitik çağ da inşa edilmiştir ve çukurova bölgesindeki en eski şehir olarak düşünülmektedir. Bölgedeki arkeolojik bulgular paleolitik çağ a değin uzanan insan yerleşkelerini gün yüzüne çıkarmıştır. Antik çağ ın yedi harikası ndan hangi ikisinin kalıntıları günümüzde türkiye sınırları içerisindedir.

Antik çağ ya da ilk çağ insanlık tarihinin başlangıcından erken dönem orta çağ a kadarki zaman dilimindeki belirgin kültürel ve siyasi olayları konu alır. Adana sınırlarındaki misis antik kenti ndeki 7 bin yıllık geçmiş gün yüzüne çıkarılıyor. Antik kentin tarihi neolitik çağ da başlamaktadır ve söylenilenlere göre bu antik kenti truva kahramanlarından biri olan mopsos kurmuştur.

Son kazılarda demir çağ a ait iki odalı bir ev 100.

Turkiye Nin Ikinci Efes I Anavarza Antik Kent

Anavarza Oren Yeri Kultur Portali

Antik Kentler

Misis Antik Kenti

Adanadan Biz Anavarza Antik Kenti

Anavarza Da Tarihe Yolculuk

Anavarza Da Tarihe Yolculuk

Adana Da Magarsus Antik Kenti Tiyatrosu Ortaya Cikiyor Arkeofili

Anavarza Antik Kenti Ve Kalesi Adana Anavarza Antik Kenti Adana Nin Kozan Ilcesine Bagli Dilekkaya Koyu Ile Ic Ice Landmarks Natural Landmarks Mount Rushmore

Leave a Reply