Adana Afrodisias Antik Kenti

Afrodisias antik kenti aydın iline bağlı karasu ilçesi geyre köyünde bulunmaktadır afrodisias antik tiyatro çağlayan tabiat parkı. Lütfen tüm soru öneri ve diğer konular için iletişim formumuzu kullanın.

Afrodisias Antik Kenti Sanal Alemde Seyahat Haberleri

Aydın ili karacasu ilçesi geyre mahallesi içinde bulunan aphrodisias antik kenti menderes meander irmağı nın bir kolu olan dandalaz morsynus çayı nın oluşturduğu bereketli vadide denizden yaklaşık 600 metre yükseklikte bir plato üzerinde yer almaktadır.

Adana afrodisias antik kenti. Mitolojide aşk ve güzellik tanrıçası olarak geçen aphrodite hepiniz bildiği afrodit isminden alan aphrodisias özellikle antik roma çağında tapınak olarak kullanılan bir yer olmakla günümüze kadar korunaklı bir şekilde gelmesi onun şöhretine şöhret katmıştır türkiye nin en önemli arkeolojik yeri olması ile dünya. Afrodisias antik kenti nerede tarihi ve giriş ücretleri. Https youtu be afdqcnyv0f8 adanmış kent afrodisias belgeselimizden alınan bir kesiti izlemektesiniz.

Aydın geyre ilçesindeki tarihi aphrodisias antik kenti adına yapılan yöre ve antik kente dair bilgiler içeren web sitesidir. Adanmış kent afrodisias trt belgesel afrodis. Afrodisias taki belkide en dikkat çekici yapılardan birisi stadyumdur.

Anavarza antik kenti adana. Aphrodisias antik kenti nerede nasıl gidilir. Afrodisias ile ilgili son olarak antik dünyanın en iyi korunmuş stadyumundan biraz bilgi verip yazıyı noktalayalım.

Anavarza antik kenti adana daki kadirli ceyhan ve kozan ilçe sınırlarının kesiştiği yerde kozan ilçesinde yer alan etkileyici bir ören yeri ve antik kent adana nın yaklaşık 70 km kuzeydoğusunda konumlanan bu kilikya şehri tarih süresince anazarba ayn zarba ve anazarbus gibi farklı isimlerle de anıldı. Kentin kuzey ucunda yer alan stadyum elips planlı olup 262 metre uzunluğa ve 59 metre genişliğe sahiptir. 262 metre uzunluk ve 50 metre genişliğindedir.

Afrodisias stadyumu atletizm ağırlıklı etkinlikler ile halk oylamaları ve yarışmalar için kullanılırdı. Afrodisias aphrodisias antik kenti tarihçesi. Fakat mesela bu yazının bir kenarına aphrodisias antik kenti google haritalardaki yerini gösteren küçük bir resimlibuton koysanız bizim gibi navigasyonla ilerleyen biri için çok kolaylık olur diye düşünüyorum.

30 000 kişi kapasiteli stadyum dünyanın en önemli antik yapılarından birisidir.

Aphrodisias Antik Kenti Unesco Listesinde

Afrodisias Antik Kenti Nerede Afrodisias Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Aydin Daki Afrodisias Antik Kenti Ne 1 Milyona Yakin Ziyaretci Bekleniyor

Afrodisias In Hickiriklari Seyahat Haberleri

Afrodisias Antik Kenti Sanal Alemde Seyahat Haberleri

Afrodisias Aphrodisias Antik Kenti Nerede Tarihcesi Ve Kalintilari

Afrodisias Antik Kenti Ve 57 Hayvan Turu Tehlikede Yurttansesler

Ara Guler 1958 De Kesfetmisti Aydin Daki Afrodisias Antik Kenti Unesco Dunya Mirasi Listesi Ne Girdi Onedio Com

Afrodisias Antik Kenti Aydin Youtube

Leave a Reply