Adana şar Antik Kenti

Kilikya komanası diye anılan bu yer hititlerin dini merkezlerinin ikincisi olup ilki pontus komanası idi. Antik kent adana nın tufanbeyli ilçesine 20 km mesafede bulunan şar köyü sınırları içerisindedir.

Sar Antik Kenti Harabeleri Adana Hittite Byzantium Seyahat Tutkusu Seyahat Arkeoloji

şar antik kenti uzun yıllar.

Adana şar antik kenti. Yüzyıldan kalma roma dönemine ait bir ala kapı yer almaktadır. şar çomana antik kenti adana. Hitit roma bizans ve osmanlı dönemlerine ait bir yerleşim yeridir.

Misis antik kenti nin tarihi antik kentin üzerinde bulunduğu ve neolitik çağ a tarihlenen höyük ile başlar. Kent hititler döneminde önemli bir merkez şehirdi. Hitit mitanni roma bizans selçuklu ve osmanlı dönemlerinde bir yerleşim yeri olarak kullanılan antik kentte günümüze ulaşan kalıntıların geneli roma döneminden ve küçük bir kısmı hitit döneminden kalmadır.

şar comana mağara ovasının antik şehri tufanbeyli adana eylül 2015. Adana nın gi zli kalmış güzelli kleri. Ilçenin 20 kilometre kuzeydoğusunda şar köyünde bulunmaktadır.

Adana şar örenyeri antik kenti tufanbeyli ilçesi nin kuzey ucundaki örenyerinde hitit roma ve bizans dönemi eserleri yer almaktadır. Günümüze kadar gelebilen tarihi kalıntılardan olan şar antik kenti daha çok roma dönemine ait eserlere sahiptir. şar antik kenti adana nın tufanbeyli ilçesinde bulunan şar antik kenti birçok tarihi kalıntısıyla ziyaretçilerini ağırlamaya dev etmektedir.

3 yorum makale ve 30 resme bakın. Misis antik kenti ceyhan nehri kenarında tarihi ipek yolu üzerinde kurulmuş adana dan sonra gelen ikinci bir geçit durumundadır. Adana gezilecek yerler 730 325 çözünürlüğünde 13 ekim 2015 tarihinde yayınlandı adana şar antik kenti adana şar ören yeri geri izlemeler kapalıdır ama bir yorum bırakabilirsiniz.

Kizzuwatna ve hitit dönemi nde önemli bir dini merkezdir. 17 eylül 2017 ksanthos antik kenti ᴴᴰ duration. şar komana antik kenti.

şar antik kenti adana tufanbeyli ilçesine bağlıdır.

Sar Antik Kenti Kozanbilgi Net

Sar Komana Antik Kenti Adana Baska Askla Yasanan Bambaska Sehiradana Baska Askla Yasanan Bambaska Sehir

Adana Sar Antik Kenti Kultur Turizmi Milliyet Blog

Antik Dini Merkezlerden Biri Olan Klikya Komanasi Sar Antik Kenti

Sar Comana Magara Ovasinin Antik Sehri Tufanbeyli Adana Eylul 2015 Youtube

Sar Antik Kenti Tufanbeyli Adana Neredekal Com

Sar Komana Antik Kenti Adana Baska Askla Yasanan Bambaska Sehiradana Baska Askla Yasanan Bambaska Sehir

Sar Antik Kenti Picture Of Sar Comana Ancient City Adana Tripadvisor

Sar Comana Antik Kenti Adana Sar Comana Antik Kenti Yorumlari Tripadvisor

Leave a Reply