Ada Dağ Antik Kenti ısparta

Bulunduğu bölgeyi çam ağaçları ve ardıç ağalarıyla süslemiş ve kendini sadece ziyaretçilerine açmaktadır. Strabon ptolomaios ve hierokles de kentten bahseder.

Isparta Sutculer Gezi Yazisi Plani Rehberi Ornegi Turlari Butik Oteller

Adada antik kenti pisidia antik kentleri st.

Ada dağ antik kenti ısparta. Muhteşem bir doğa zengin yaban hayat. Kentin kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte mö ii. şehrin ismi ilk olarak artemidorosda geçmektedir.

Isparta sütçüler ilçe karayolu üzerinde yer alan antik kent sağrak köyü ne 2 km il merkezine 90 km uzaklıktadır. Isparta adada antik kenti nin ismi ilk olarak artemidoros da geçmektedir kent 1888 yılında ilk olarak g. Adada antik kenti isparta ya 89 km uzaklıkta sütçüler ilçesi sınırlarında bulunan adada antik kenti helenistik dönemde kurulmuştur.

Isparta dağ turizmi isparta türkiye dağcılık federasyonu sütçüler çandır da her yıl iki kez kamp kurarak dağcıların eğitiminin bir bölümünü isparta da yapmaktadır. Yüzyılda termesosla adada arasında yapılan bir anlaşma metninde geçmektedir. Dağcılık sporu için mükemmel parkurlara sahip olan 2635 metre rakımlı davraz dağı hem yaz hem de kış tırmanışları için idealdir.

Kimi zaman ovada kimi zaman çalılıklar arasında kimi zaman ise tepelerde olağanüstü bir yolculuk. önemli kalıntılardan biri olan antik kent kovada gölü nün güneydoğusunda bulunmaktadır. Ramsey tarafından tespit edilmiştir.

Paulus yolu tarihe yolculuk isparta adada antik kenti tarihçesi adda isimi bazı araştırmacılara göre anadolu nun eski yerli halkının dili. Hirschfeld ve aynı zamanda w m. Adada antik kenti isparta nın sütçüler ilçesinde bulunan adada antik kenti pisidia bölgesinin antik kentleri arasında yer almaktadır.

şehirde tapınaklar tiyatro resmi bina kilise ve diğer yapı kalıntıları hâlâ ayakta durmaktadır.

Isparta Gezi Rehberi Ramada By Wyndham Isparta

Adada Antik Kenti Kultur Portali

Adada Antik Kenti Kultur Portali

Toroslarda Bahar Adada Antik Kenti Tota Dagi Kasimlar Koyu Gezekalin

Adada Antik Kenti Pisidia Antik Kentleri St Paulus Yolu Tarihe Yolculuk Isparta Mehmet Sokmen Tv Video Produksiyon Antalya

Adada Antik Kenti Isparta

Adada Antik Kenti Isparta Ili Antik Kentleri Antik Pisidia Kenti Geziler Tarih Resimler

Adada Antik Kenti Isparta

Antik Kentler Ve Goller

Leave a Reply