Adıyaman Pirin Perre Antik Kenti

Antik perre kentinin erken roma dönemine ait nekropol mezarlık alan pirin köyünün yakınındaki karadağın yamaçları üzerineyayılan bu nekropolde 208 adet kaya mezarı bulunmaktadır. Konum bilgileri için tıklayın.

Perre Antik Kenti Kultur Portali

Perre antik kenti adıyaman il merkezinde kommagene krallığı nın beş büyük şehrinden biri olarak bilinmektedir.

Adıyaman pirin perre antik kenti. Pirin perre antik kent pirin perre ancient city adıyaman turkey adıyaman turkey türkiye diğer videolarım. Perre antik kenti tripadvisor da adıyaman türkiye bölgesi için 60 seyahatsever yorumunu 106 samimi resmi ve büyük fırsatları görün. Eski kaynaklarda me arath gazze pörön mezopotamya da ise pirin ve perin olarak bilinen kommagene krallığı nın beş büyük kentinden biri olan perre antik kenti melitene yi malatya başkent samosata ya samsat bağlayan yol güzergahı üzerinde olması nedeniyle geçmişte jeopolitik bir öneme sahipti.

Adıyaman merkez ilçeye 5 km kadar kuzeyinde yer almaktadır. Adıyaman da hükum süren kommagene krallığının beş büyük kentinden birisi olan perre antik kenti hakkında ülkemiz insanlarının ve dünyanın pek haberdar olduğu söylenemez. Adıyaman merkez adıyaman.

Adıyaman merkez örenli pirin. Pirin pere kaya mezarları. Hierapolis kutsal şehir olarak anılan perre ms.

Adıyaman da bir gezi planlayıp şehrin tarihi atmosferine dahil olma hazırlık yapıyorsanız perre antik kenti ni gezinize dahil edebilirsiniz perre örenli mahallesi nde bulunur ve kommagene ülkesinin en büyük şehirleri arasındadır. Bölgenin en büyük nekropol alanı olan bu yer sarnıç şarap işlikleri altar sunak ve bizans dönemine ait yapılar kaya mezarları ve mağara evleriyle birlikte bir ören yeridir. Antik kentin asıl yerleşim kısmı üzerinde bugün örenli mahallesi olarak geçen ancak özünde köy görünümüne sahip geç dönem yerleşimi mevcuttur.

Eğer yolunuz adıyaman a düşer ve başka nereleri gezebilirim diyorsanız daha önce açmış olduğumuz adıyaman da gezilecek yerler adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz. 2000 li yıllarda başlayan kazı çalışmalarının hala devam ettiği bir zamanda keşfettim burayı ve önümüzdeki yıllarda yeni eserlerin gün yüzüne çıkacağından eminim. Adıyaman ilinde bulunan pirin perre antik kenti eski çağlarda yaşamış olan insanların hayat şartlarının üstesinden nasıl geldiğini mezarlarını nerelerde barı.

Pirin antik kenti olarak bilinen perre antik kenti adıyaman şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta olup kolay bir ulaşıma sahiptir. Yöre halkının pirin mağaraları olarak adlandırdığı bu mezarlar kayalara oyularak. Perre antik kenti pirin antik kenti olarak bilinen perre antik kenti adıyaman şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta olup kolay bir ulaşıma sahiptir.

Perre antik kenti bizans döneminden sonra önemini yitirmiş ve eski parlak dönemini bir daha yakalayamamıştır.

Perre Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Pirin Oren Yeri Adiyaman

Kayalara Oyulan Medeniyet Antik Kent Perre

Perre Antik Kenti Pirin Oren Yeri Adiyaman Resmi Tripadvisor

Perre Antik Kenti Pirin Oren Yeri Adiyaman Resmi Tripadvisor

Perre Antik Kenti Rehberi Nerede Tarihi Ve Hakkinda Bilgiler

Aerial View Of Pirin Ruins Perre Antik Kenti A Small Town Of Commagene Kingdom Necropolis Adiyaman Turkey Stock Photo Alamy

Perre Antik Kenti Ni Bu Yil 10 Bin Kisi Gezdi

Perre Antik Kenti Kultur Portali

Perre Nin Muhtesem Kaya Mezarlari Perre Antik Kenti Adiyaman Youtube

Leave a Reply