Abidos Antik Kenti

Antik kentin tam yeri nara burnu olarak bilinen ve asya ile avrupa yakalarının birbirine uzaklığı en yakın noktasında kuruludur. Isbn 978 605 88104 0 2 abidos antik kenti lara karpuzkaldıran kayalıkları 4k uhd antalya körfezi nde lara karpuzkaldıran abidos antik kenti kıyısı kayalıklar.

Canakkale De Eski Yerlesim Kalintilari Kalenin Sesi Gazetesi Haber Portali Canakkale

Knidos antik kenti giriş ücreti 14 tl.

Abidos antik kenti. Kent hero ve leandros un hikâyesiyle bilinir. Günümüz yerleşmesinin hemen kuzeyinde lakedaimonialıların kurduğu eski knidos yer alıyordu. Onur kuşku abydos antik kenti çanakkale il merkezi sınırları içinde kalmaktadır.

Abidos veya abydos çanakkale merkezden 6 km uzaklıkta bulunan nara burnu nda yer alır. çanakkale boğazı nın hellespontos en dar yerinde asya ile avrupa arasındaki geçişin en kolay olduğu noktada kurulmuştur. şehir merkezine mesafe olarak en yakın antik yerleşim olmasına karşılık askeri alan içerisindeki konumu dolayısıyla ziyaretlere kapalıdır.

Karia sınırları içinde bulunan datça yarımadası ege adalarından gelen dor ların hakimiyetine girer. Yüzyılda miletli koloniciler tarafından kolonize edilmiştir. Yazın 19 30 a kışın ise 17 30 a kadar ziyarete açık.

Demokrasinin ilk örneklerinin yaşandığı çağının modern kenti olan knidos ege denizi ile akdeniz in buluştuğu bir konumda yer alır. Dorlardan önce bölgede karyalıların yaşadığı fakat dorlarla birlikte yörenin kalkındığı bilinmektedir. Koordinatlar abidos veya abydos çanakkale boğazı nda nara burnu nun doğusunda yer alan antik kenttir sestos antik kenti ile karşılıklı olarak boğazın dar bir noktasına kurulmuştur.

Müze kart ile ücretsiz ziyaret edilebiliyor. Abidoslular asios komutasında diğer yakın kentlerle birlikte. Knidos antik çağın en önemli ticaret sanat ve kültür kenti.

Dönüşte yaka köy üne uğrayarak yerel üreticilerden bölgeye özgü bal badem ve reçel gibi ürünler alabilirsiniz. Knidos antik kenti reşadiye datça yarımadasının batı ucunda tekir burnu ya da deveboynu burnu denilen yerde bulunan bir karia yerleşmesidir.

Abidos Misir Vikipedi

Abidos Misir Antik Kenti Tarihi Ozellikleri Eserleri Hakkinda Bilgi Nkfu

Canakkale Yakin Cevresi Antik Mirasina Yolculuk Canakkale Turizm Rehberi

Abidos Misir Antik Kenti Tarihi Ozellikleri Eserleri Hakkinda Bilgi Nkfu

Uygarligin Dirildigi Sehir Abydos Tarihpedia

Achilles Ile Hector Un Dovustugu Kent Truva Haber Kaos

Abydos Antik Kenti Hakkinda Bilgi

Thracian Chersonese Png 497 465 Research Presentation Pontoon Leander

S E H R I R U Z G A R Canakkale Antik Sehirleri

Leave a Reply