55 Antik Kent Türkiye

Türkiye de bulunan tüm antik kentler listesi bu kategorimiz içerisindedir. Antik kentler binlerce yıl öncesinden günümüze kadar ulaşan tarihi yerlerdir.

Turkiye De Mutlaka Gorulmesi Gereken 20 Antik Kent

Türkiye de mutlaka görülmesi gereken 20 antik kent muhteşem bir kültürel birikimin üzerinde oturduğumuzu düşünerek türkiye de mutlaka ziyaret edilmesi gereken 20 antik kenti.

55 antik kent türkiye. Dünyanın en eski yerleşim yerlerinin ülkemizde odluğu da yapılan araştırmalar ile ortaya çıkmış ve türkiye nin antik kentleri tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başarmıştır. Türkiye nin antik kentleri ve ören yerleri ancient cities in turkey. Kaynaklara göre assos antik kentinin geçmişi m ö 6.

Türkiye tarih boyunca farklı medeniyetlerin buluşmasına tanık olan dünyanın en şanslı bölgelerinden birinde yer alıyor batıdan doğuya insanlık tarihi ile yaşıt çok sayıda antik kent ve yerleşim bulunuyor. Güneyinde bulunan ve antik dönemde karmylassos olarak bilinen kayaköyü nün geçmişi filolojik verilere göre m ö 3. Muhteşem konumuyla onlarca medeniyete kucak açan anadolu birbirinden ilginç tarihi hikayeyi barındıran antik kentler ile dünya mirasında önemli bir yere sahip.

Antik kentte bir çok devasa yapı bulunmaktadır. Dunyanin renkleri 6 284 views. Kent deniz kıyısında bir kent denize dik olarak inşa edilmiş.

Bu bir birinden güzel ve özel tarihi mekanlara sahip çıkmalıyız. Sagalassos antik kent duration. Adana da 7 bin yıllık geçmişi gün yüzüne çıkartan ve 8 yıldır devam eden misis antik kenti ndeki sonbahar kazısı sona erdi.

Bu uygarlıkların çok eski tarihlerde yaşadıkları yerler ise antik kent olarak adlandırılmaktadır. Yüreğir belediye başkanı fatih mehmet kocaispir roma. Kentte yamaca dayalı olarak izlediğimiz yapı gruplarının tamamı osmanlı imparatorluğunun geç.

Ilk kazı çalışmaları amerikalı arkeologlar tarafından 1880 li yıllarda başlamış ve günümüze kadar devam etmektedir. Binlere kadar gitmesine karşın mevcut kalıntılara m ö 4 yy dan daha aksiye giden buluntu henüz ele geçmemiştir. Dünyayı kıskandıracak herkesi hayran bırakacak türkiye de bulunan muazzam güzellikteki 41 antik kent.

Efes Antik Kent Efes Antik Kenti Selcuk Turkiye Tripadvisor

Efes Antik Kenti Biz Evde Yokuz

Efes Antik Kenti Nerede Oteldenal Com

Turkiye De Mutlaka Gorulmesi Gereken 18 Antik Kent Onedio Com

Turkiye Deki En Etkileyici Antik Kentler Mynet Seyahat

Gecmisten Gunumuze Turkiye Nin En Gorkemli Antik Kentleri Neredekal Com

Turkiye De Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken Diger 55 Mekan Seyahat Turkiye Antika

Turkiye De Gorulmesi Gereken 20 Antik Kent Geziko

Turkiye Deki En Etkileyici Antik Kentler Mynet Seyahat

Leave a Reply