2 Xanthos Ve Letoon Antik Kentleri Hakkında Kısa Bilgi

Xanthos antik kenti. 141 senesindeki depremde yıkılınca yerine bugün gördüğümüz yeni tiyatro yapılmış.

Xanthos Letoon Turkiyenin Gercekleri Com

2200 kişilik tiyatro mö 2.

2 xanthos ve letoon antik kentleri hakkında kısa bilgi. Antik kentleri geçtiğimiz aylarda gezerek eksiklikleri ve yapılabilecekleri yerinde tespit eden bakan kurtulmuş un talimatları doğrultusunda hız kazanan çalışmalardan xanthos letoon antik kentleri de ziyaretçileriyle buluşmak üzere artık gün sayıyor. Xanthos ve letoon antik kentleri içerdikleri arkeolojik değerler açısından dünya mirasının önemli öğeleri. 1988 den bu yana ksanthos antik kenti xanthos ile birlikte unesco dünya miras listesine yer alıyor.

Xanthos ile birlikte 1988 yılında unesco dünya kültür miras listesi ne dahil olan letoon ise bu dönemin en önemli dini merkezlerinden biridir. Yüzyılda helenistik dönemde inşa edilmiş. Xanthos antik kenti hakkında bilgiler tarihi yazıtlardan elde edilmiş olup geçmişi mö 500 lü yıllara kadar gitmektedir.

Muğla nın seydikemer ilçesi kumluova mahallesi nde bulunan ve milattan önce 7. Büyük bir yangın sonrası yok olan şehir yeniden inşa edilir ki ksantos. Xanthos ve letoon içerdikleri arkeolojik değerler açısından dünya mirasının.

Xanthos fotoğrafları için lütfen tıklayınız. Yazıtlı pilye xanthos antik tiyatro. Ancak müzekart ile giriş yapılabilir yaz mevsiminde ziyaret saatleri 08 30 18 30 arasındadır 15 nisan 2 ekim arası kış mevsim ziyaret saatleri ise 08 30 17 00 saatleri arasıdır 3 ekim 14 nisan.

Bu tarihi mekânlar antik çağ izleri taşıyan ve dönemin gözde kenti olan yerleşim yerleridir. Bu kutsal alanda leto apollon ve artemis tapınakları ile birlikte bir manastır bir çeşme ve roma tiyatrosu kalıntıları bulunmaktadır. Xanthos antik kenti ziyaret saatleri ve giriş ücreti.

Pek çok tarihi olaylara ve savaşlara sahne olan kentten günümüze ulaşan kalıntılar arasında kaya mezarları lahit mezarları ve likya kültürüne özgü dikme mezar anıtları ile likya akropolü erken dönem eserleri arasındadır. Letoon antik yunan tapınağı kalıntıları artemis ve apollo nun annesi leto ya adanmış olan. Xanthos a 4 kilometre uzaklıkta bulunan letoon antik çağda likya nın dini merkezi konumundaydı.

Agoranın diğer tarafında bulunan antik tiyatroyu görmemek imkansız. Xanthos letoon tarihi mö 3000 lere kadar uzanan xanthos un antik çağ da likya nın en büyük idari merkezi ve başkenti olduğu bilinmektedir. Gladyatör ve vahşi hayvan dövüşlerinin de sergilendiği bu tiyatro zamanında daha yüksek bir yapı.

Yüzyılda kurulduğu tahmin edilen letoon antik kenti likya uygarlığı nın dini merkezi konumunda olduğu için tarihsel açıdan önemli bir yere sahiptir. Xanthos u ziyaret etmek isterseniz giriş ücreti 14 tl dir. Likya dilindeki en uzun ve önemli metinlerin görülebileceği taş yazıtlar buralardan çıkartıldı.

Muğla fethiye de yer alan letoon antik kenti çok dikkat çekici bir tatil beldesidir.

Xanthos Letoon Kilsan Blog

Xanthos Letoon

Xanthos Letoon Kilsan Blog

Goz Kamastiran Miras Likya L Xanthos Antik Kenti L Antalya

Xanthos Letoon Unesco World Heritage Centre

Letoon Vikipedi

Xanthos Letoon Kilsan Blog

Gezi Rehberi Xanthos Letoon Antik Kentleri Mugla Antalya Kampus Kod

Antik Kentlerimiz Hellovillam

Leave a Reply