14 Sardes Antik Kenti Lidya Uygarlığının Başkentidir

Bu önemli ve zengin lidya şehrinin günümüze kadar gelmiş yapıları ise. Bundan sonra çok zengin insanlar için karun gibi zengin denilmişti.

Lidya Baskenti Izmir Dergisi Yasasin Dergicilik

Sardes antik kenti manisa nın salihli ilçesinde sart kasabası yakınlarında yer alan sardes antik kenti lidya uygarlığı nın başkentidir.

14 sardes antik kenti lidya uygarlığının başkentidir. Manisa nın salihli ilçesinde sart beldesi sınırları içerisinde yer alan sardes antik kenti ve bintepeler lidya tümülüsleri bir diğer ifade ile demir çağı na damgasını vurmuş çok büyük bir imparatorluk olan lidya nın. şehir kent planlaması konusunda kusursuz olup mezopotamya dışındaki en büyük savunma duvarı ile çevrelenmiştir. Dükkanlar kütüphane sütunlu cadde sinagog gymnasium hamam artemis tapınağı ve altın arıtma evleri vardır.

Batı anadolu da devlet kurmuş eski bir kavim lidya lılar. Demir çağı lidya krallığı nın başkenti olan sardes antik kenti antik dünyanın önde gelen şehirleri arasında sayılıyor batı anadolu yu egemenliği altına alan lidya krallığı nın dünyaya en büyük hediyesi sikke olarak biliniyor. Sart kasabası salihli merkezine 9 km izmir e 82 km uzaklıkta olup izmir ankara kara yolunun iki yanına yayılmıştır.

Lidya krallığının başkenti olan sardes antik kenti nin kalıntıları salihli ilçesinin sart kasabasındadır. Manisa nın salihli ilçesi sart mahallesi sınırlarındaki sardes antik kenti demir çağı lidya krallığının başkentidir. Korunmayı başararak günümüze kadar gelmiş olan kentin kalıntıları tarihte paranın ilk basıldığı yer olması nedeniyle oldukça önemli bir konuma sahiptir.

özellikle son lidya kralı kroisos karun zenginliğiyle ünlenmişti. Sart antik kenti hakkında ilk paranın basıldığı yerdir. Antik dönem yazarları lidyalılar hakkında ilginç bilgiler de verir.

ülke güneyinde karya doğusunda frigya batısında eolya kuzeyinde temnos dağları ile çevrilidir. Sardes antik kenti tarihçesi iö. Sardes antik dünyanın da gelen şehirleri arasındaydı.

Asıl merkezleri menderes ve gediz nehirleri vadileriydi. Manisa ilimiz sınırları içerisinde kurulmuş bulunan lidya krallığı nın başkentidir sardes antik kenti. 2 binlere kadar uzanan batı anadolu yu hâkimiyeti altına almış bir imparatorluğun lidya krallığı nın başkenti antik çağda lidya krallığının başkenti olması ve tarihte ilk altın paranın basıldığı yer olmasıyla ün yapmış sardes.

Batı anadolu yu hakimiyeti altına almış bir imparatorluğun başkenti sikkenin doğum yeri ve adı hayal bile edilemeyecek zenginlikle özdeşleşen krezüs ün karun vatanı sardes antik dünyanın önde gelen şehirleri arasında yer almaktaydı. Sardes antik kenti ne havadan bakış manisa nın salihli ilçesindeki sart mahallesi sınırları içinde yer alan sardes antik kenti demir çağı lidya krallığının başkentidir. Sardes sart antik kenti.

Kroisos mö 546 yılında pers kralı keyhüsrev e yenilince sardes düşmüş ve lidya krallığı sona ermişti. Lidyalıların başkenti sardes sard kenti idi. Antik dünyanın önde gelen şehirleri arasında yer alan antik kent mezopotamya dışındaki en büyük savunma duvarı ile çevrelenmiştir.

Ege Gezisi Sardes Antik Kenti Ve Artemis Tapinagi

Seferadlarin Besigi Sardes Antik Kenti Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Sardes Antik Kenti Antik Yazar

Sardes Antik Kenti Manisa Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Sardes Antik Kenti Salihli Manisa Neredekal Com

Sardes Antik Kenti Lidyalilarin Baskenti Manisa Yorum Guncel

Sart Harabeleri

Sardes Sart Antik Kenti Arkeogezgin

Sardes Antik Kenti Gezimanya

Leave a Reply