1 Machu Picchu Antik şehri Peru

Hatta wayna picchu ya günde yalnızca 400 kişinin çıkabilmesine izin veriliyor. Peru machu picchu yazımızda machu picchu antik kenti hakkında bilgi ve machu picchu gezi rehberini bulabilirsiniz.

Machu Picchu Inka Antik Sehri Youtube

And dağları nın doğu yakasında urubamba vadisi üzerine kurulmuş bir şehir.

1 machu picchu antik şehri peru. şehir inka başkenti cuzco nun sadece 80 kilometre ötesinde olduğu halde ispanyollar. 100 yıl sonra ise terk edilen bu antik kentin birçok sakininin seyyahların getirdiği çiçek hastalığı nedeniyle öldüğü düşünülmektedir. And dağları nın bir dağının zirvesinde 2 360 metre yükseklikte urubamba vadisi üzerinde.

Inkaların antik şehri olan machu picchu bir inka hükümdarı olan pachacutec yupanqui tarafından 1450 li yıllarda yaptırılmıştır. Günde sadece belirli sayıda ziyaretçiye izin var bu yüzden. Machu picchu antik kenti 1983 yılında unesco dünya mirası listesine alınmış ve o günden sonra da turist patlaması yaşamış.

Peru da and dağları nın bir dağının zirvesinde urubamba vadisi kutsal vadi üzerinde kurulmuş bir dünya harikası olan bu inka antik şehri machu picchu yu yerinde gezerek görüntüleyip fotoğrafladım. Peru machu picchu gezi rehberi. Bu antik kent 2360 metre yükseklikte olup peru cusco şehrine 88 km uzaklıktadır burası antik şehir olarak bilinse de inka kralı nın yazlık sarayıymış.

Unesco tarafından koruma altına alınmıştır. Günümüzde peru ya gelmemizin asıl sebebi olan machu picchu ya doğru yola çıkıyoruz. Machu picchu peru nun cusco şehrine yaklaşık 85 km.

Mart ayında peru bolivya şili gezisi yapmıştım ve gezi yazılarında peru da bulunan machu picchu yu yazmamıştım. Machu picchu ile ilgili biraz bilgi verecek olursam. Peru machu picchu antik kenti hakkında bilgi.

Antik kentin üzerine kurulu olduğu zirve machu picchu yaşlı zirve tam karşısındaki dağ ise huayna picchu genç zirve. Machu pikchu bugüne kadar çok iyi korunarak gelmiş olan bir inka antik şehridir. And dağları nın bir dağının zirvesinde 2 430 m yükseklikte urubamba vadisi üzerinde kurulmuş olup peru nun cusco şehrine 88 km mesafededir.

Maçu piççu veya maçu piçu keçuva dili. 7 temmuz 2007 tarihinde dünyanın yeni yedi harikası ndan biri olarak seçilmiştir.

Machu Picchu 1 Peru 04 04 2015 Youtube

Machu Picchu Antik Kenti Nin Ilginc Gizemi

Peru Da Gizemli Bir Sehir Machu Picchu Antik Kenti

Inkalarin Sehri Machu Picchu Peru Turna Com

Machu Picchu Antik Kenti Nin Ilginc Gizemi

Peru Da Yeni Havalimani Tartismasi Inka Uygarligi Nin Antik Kenti Machu Picchu Yok Mu Olacak Onedio Com

Dunyanin Yeni Yedi Harikasi Ndan Biri Machu Picchu Antik Kenti Tatil Seyahat Haberleri

Machu Picchu Antik Kenti Inkalarin Sakli Sehri Rotaradar

Machu Picchu Lost City Of The Incas

Leave a Reply