şar Antik Kenti

Antik dini merkezlerden biri olan klikya komanası. Günümüze ayakta kalabilmiş eserlerin çoğu roma dönemine aittir.

Sar Antik Kenti Uzak Tufanbeyli Ilcesi Nin Kuzeyinde Kayseri Sinirlarina Cok Cok Yakin Alanda Hitit Roma Ve Bizans Eserleri Yer Alir Antika Arkeoloji Mimari

Hitit mitanni roma bizans selçuklu ve osmanlı dönemlerinde bir yerleşim yeri olarak kullanılan antik kentte günümüze ulaşan kalıntıların geneli roma döneminden ve küçük bir kısmı hitit döneminden kalmadır.

şar antik kenti. Giriş ücretsiz olup bizim hiç gitmemiş olduğumuzu belirtelim. Köyün içerisinde bir antik kent. Ayrıca amfi tiyatro hamam ve bir portal kapı şu anda günyuzü görebilen kalıntılardan.

Bu dini merkezlerde başrahibin emrinde kadın ve erkek altı bin kişi hizmet görürdü. şar köyü ile içiçe olarak varlığını sürdürmüş olan ve pek te bilinmeyen bir tarih kesiti. Komana olarak görüp buradaki ayinlere katılmaya gelirlerdi.

Uzak tufanbeyli ilçesi nin kuzeyinde kayseri sınırlarına çok çok yakın alanda hitit roma ve bizans eserleri yer alır. Klikya bölgesinin ise dini merkezi şar dı hititlerin kralları burayı 2. Hitit kralları bizzat gelerek burada dini ayinlere katılırlardı.

Hititlerin pontus komanası ilk dini merkezlerinden biriydi. Restore edilmiş olan kilisesi en belirgin eser. şar antik kenti adana nın tufanbeyli ilçesinde bulunan şar antik kenti birçok tarihi kalıntısıyla ziyaretçilerini ağırlamaya dev etmektedir.

Adana şar antik kenti. şar antik kenti kilikya komanası diye anılan bu şar etilerin dini merkezlerinin ikincisi olup ilki pontus komanası idi. Günümüze kadar gelebilen tarihi kalıntılardan olan şar antik kenti daha çok roma dönemine ait eserlere sahiptir.

Sar Antik Kenti Tufanbeyli Adana Neredekal Com

Sar Antik Kenti Portal Kapi Picture Of Sar Comana Ancient City Adana Tripadvisor

Sar Comana Magara Ovasinin Antik Sehri Tufanbeyli Adana Eylul 2015 Youtube

Sar Antik Kenti Picture Of Sar Comana Ancient City Adana Tripadvisor

Sar Komana Antik Kenti Adana Baska Askla Yasanan Bambaska Sehiradana Baska Askla Yasanan Bambaska Sehir

Antik Dini Merkezlerden Biri Olan Klikya Komanasi Sar Antik Kenti

Sar Komana Antik Kenti Adana Baska Askla Yasanan Bambaska Sehiradana Baska Askla Yasanan Bambaska Sehir

Sar Antik Kenti Kirik Kilise Sar Comana Antik Kenti Adana Resmi Tripadvisor

Antik Dini Merkezlerden Biri Olan Klikya Komanasi Sar Antik Kenti

Leave a Reply