ülkemizdeki Antik Kentler

ülkemizdeki en güzel antik kentler antalya çevresinde sıralanmış onlardan bir diğeri ise antik yunan ve roma şehri phaselis. Bu kadim medeniyetlerin yerleşim alanlarında görülecek paha biçilemez eserler var.

Turkiye De Mutlaka Gorulmesi Gereken 18 Antik Kent Onedio Com

Antik kentler genellikle ege ve akdeniz bölgelerinde görülmektedir.

ülkemizdeki antik kentler. ülkenin dört bir yanına eşsiz güzelliklerde günümüze ışık tutan tarihi kentler bulunmaktadır. Bu şehirler eğer avrupa da yer alsaydı ne kadar çok korunacağını düşünerek hayıflanmadan edemedim buraları gezerken. üç limana sahip olduğu için dönemin önemli liman kentlerinden olan phaselis in kuruluş tarihi mö 690 lı yıllara dek uzanıyor.

çünkü türkiye tarihi boyuna birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Görenler hayran kalır henüz görmemiş olanların ise aklına facebook ta arkadaşının tiyatroda çekilmiş resmi gelir. örnek vermek gerekirse istanbul da gidip herhangi bir yeri kazsak sanırım bir şeyler çıkar yerin altından o derece tarih barındıran bir ülkedeyiz.

Türkiye nin her yerinde birçok antik kent bulunmakta. Tam 78 tane antik kent bulunmaktadır. Efes bergama agora ve izmir ve ilçelerindeki tüm antik kentler hakkında tarihi bilgiler ulaşım girişi ücreti ve tüm bilmeniz gerekenleri listemizden görüntüleyebilirsiniz.

Türkiye nin en güzel antik kentleri. 39 ülkemizdeki antik kentler yazisina 2 yorum yapilmis. Tarih boyunca onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış izmir deki antik kentleri listeledik.

ülkemizde bulunan antik kentler. Türkiye nin en güzel antik kentleri ve tiyatroları listesi. Her geçen gün güncelleyeceğimiz bu antik kentler kategorimizin en önemlilerinden başlıca olanı izmir de bulunan efes antik kenti dir.

özlem türkmen yorum tarihi 22 mayıs 2008 15 36. Her şehrimizde antik kentler bulunmakta olduğunu belirtmiştik ve sizde kısa tatillerinizi bu yakınınızda ki antik kentleri gezerek değerlendirebilirsiniz. Antik kentler tarihin en güzel kalıntıları olarak günümüze kadar ulaşmışlardır.

Antik kent denince sanırım herkesin aklına efes gelir. Antik kentleri gezerken o zamandan günümüze insanlığın yaşadığı gelişmeleri düşünecek ve belki de bugünde yaşıyor olduğunuz için mutlu olacaksınız. Hititlerden romalılara büyük iskender den bizanslılara selçuklu devletinden osmanlı imparatorluğuna kadar birçok medeniyet ülkemiz topraklarında yaşamıştır.

Yazımı bitirirken ülkemizdeki bütün antik kentleri gezerken hissettiğim bir duygudan kısaca bahsetmek istiyorum. Halbuki türkiye de kültür bakanlığının taşınmaz kültür varlığı olarak belirlediği 77 adet antik kent vardır. Türkiye nin konumlandığı topraklarda var olmuş binlerce yıllık medeniyetlerin izlerini antik kentler sayesinde gözlemlemek mümkün.

Marmara daki antik kentler 1.

Turkiye De Mutlaka Gorulmesi Gereken 18 Antik Kent Onedio Com

Turkiye De Gorulmesi Gereken 20 Antik Kent Geziko

Izmir In Antik Kentleri Detayli Liste Obilet Com Blog

Turkiye Deki En Etkileyici Antik Kentler Mynet Seyahat

Turkiye Deki Antik Kentler Seyahat Haberleri

Turkiye Deki Antik Kentler Seyahat Haberleri

Turkiye De Mutlaka Gorulmesi Gereken 20 Antik Kent

Turkiye De Gorulmesi Gereken 50 Antik Kent Arkeofili

Turkiye De Gorulmesi Gereken 50 Antik Kent Arkeofili

Leave a Reply