çayönü Antik Kenti Hakkında Bilgi

Içerisinde artemis tapınağı meryem ana evi ve ashab ı kehf gibi yapıtları bulunduran bu olağanüstü eser izmir in selçuk ilçesinde yer almakta ve türkiye nin en önemli turistik yerleri arasında bulunmaktadır. Bergama şifalı kaynakları doğal güzellikleri.

Cayonu Arkeolojik Alani Acik Hava Muzesine Donusturulmek Isteniyor Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Taş bloklar şimdiye dek bulunmuş olan tek örnektir ve kurban törenleri için yapılan düzenlemelerle ilgili bilgi vermesi açısmdan büyük önem taşımaktadır.

çayönü antik kenti hakkında bilgi. Güneyinden boğazçay deresi geçmektedir. Höyük çevresinde resimli resimsiz mağaralar mağra duvarları kullanılarak yapılmış evlerin izleri bulunmaktadır arkeolojinin ilk ver. Roma imparatorluğu tarihini yakından tanımak ve bilgi edinmek için en önemli eserlerden biri niteliğinde olan palmira antik kenti günümüzde pek çok kişinin gidip görmek isteyeceği bir yerdir.

Törenlerin yapıldığı alanın kuzey kenarı boyunca yer alan bir sıra stel. Klaros antik kenti hakkında bilgiler. Aspendos antik kenti tiyatrosu hakkında bilgiler.

Aspendos antik kenti hakkında bilgi edinmek için mutlaka incelenmesi gereken bir yapı varsa o da aspendos un ünlü antik tiyatrosudur. Antik kent burdur sagalassos antik kenti tarih türkiye. Diyarbakır yakınlarındaki çayönü höyüğü cilalı taş devri kalıntılarıyla tanınır.

çayönü höyüğü ya da çayönü tepesi diyarbakır il merkezinin kuzeybatısında ergani ilçesi nin 7 km güneybatısında yer alan bir höyüktür höyük 4 5 metre yükseklikte 160 x 350 metre boyutlarında yayvan geniş bir tepe üzerindedir. 6000 yıllarına dayanan efes antik kenti farklı dönemlerde roma yunan ve türklere ait bir antik kent olmuştur. çayönü diyarbakır ın ergani ilçesine bağlı sesverenpınar hilar yakınlarında bulunan eski adı kotaberçem çayboyu olan tarih öncesinden kalma bir höyüktür çayönü nde kazı çalışmaları 1964 yılında başlamıştır.

Dünyanın en eski ve en iyi korunmuş açık hava tiyatrosu olma özelliği taşıyan bu yapı yaklaşık 15 bin izleyici kapasiteli olup şehrin roma imparatorluğu tarafından yönetildiği zamanlarda inşa ettirilmiştir. çayönü höyüğü özellikleri 30 nisan 2013 26 aralık 2019 hakki 0 yorum diyarbakır çayönü höyüğü ergani çayönü höyüğü. çayönü de gelişmiş bir köy.

Bu konuyla ilgili olarak milet antik kenti hakkında bilgi başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz. Burada yapılan kazılarda çeşitli taşlardan tarım araçları ve tarım ürünlerinin buğday nohut bezelye mercimek yanı sıra köpek koyun keçi sığır ceylan gibi hayvanlardan yararlandığını gösteren buluntulara rastlanmıştır. Bergama antik kenti hakkında bilgi verirken tarih boyunca bir çok uygarlığın yaşadığı ve krallıklara başkentlik yapan kentlerden birisi olan ve ilklere imza atan bir yer olduğundan öncelikle bahsetmeliyiz.

Cayonu Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Nasil Gidilir

Tarihin Izlerini Tasiyan Cayonu Antik Kent Diyarbakira Dair Her Sey

Cayonu Buluntulari Ne Nerede

Tarihin Bagri Cayonu Yerleskesi Uzaklara Yolculuk

Tarihin Bagri Cayonu Yerleskesi Uzaklara Yolculuk

Diyarbakir In Tarihi Cayonu Magaralari Belgesel Youtube

Dunya Uygarlik Tarihine Isik Tutan Hoyuk Cayonu

Guneydogu Anadolu Da Turizm Sayfa 32 Galeri Turizm 02 Nisan 2016 Cumartesi Turizm Antika Galeri

Cayonu Buluntulari Ne Nerede

Leave a Reply